25-1-2023

Startsein bouw

Op woensdag 25 januari 2023 om 15:30 heeft wethouder Gijs van Leeuwen op symbolische wijze het startsein gegeven voor de eerste 2 bouwfases van het project in De Waluwe 2 in Zaltbommel.

Na jarenlang hard samen te hebben gewerkt achter de schermen met diverse partijen is het voorwerk afgerond en we kunnen van start met de bouw. De eerste 2 bouwfases, bouwfase 1 en 2 bestaan uit 54 zorgappartementen voor Santé Partners en een appartementengebouw met 54 huurappartementen, gecombineerd met een ”JBZ Dichtbij” locatie in Zaltbommel en een gezondheidscentrum.

Het project is vanwege de grootte opgesplitst in totaal 4 bouwfases. De verwachte startbouw van de bouwfases drie (24 sociale huur- en 24 koopappartementen) en 4 (achttien koopwoningen) staan gepland eind 2023 met oplevering in 2025.


8-12-2021

Het 15.000 vierkante meter grote perceel waar ruim 20 jaar American Roadhouse op gestaan heeft, wordt herontwikkeld en er komen zorgcentra, zorgwoningen en appartementen.

Het betreft een herontwikkeling van 4 hoofdgebouwen die worden gerealiseerd. Om de realisatie mogelijk te maken wordt kart- en bowlingcentrum American Roadhouse in Q1 2021 gesloopt.

Er wordt gestart met de bouw van gebouw A en gebouw C. In gebouw A komen appartementen, een gezondheidscentrum en een buitenpoli van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het totaalontwerp wordt gemaakt door architectenbureau Buro Kade. In gebouw C komen zorgwoningen, deze worden gerealiseerd met ondersteunende functies voor Stichting Sante Partners.

BPEM heeft opdracht gekregen om samen met het ontwerpteam een integraal ontwerp installaties uit te werken voor dit plan.

In deze uitvoering zijn de volgende partijen betrokken:

Opdrachtgever: Woonlinie Zaltbommel
Architect: Buro Kade
Constructeur: Raadgevend ingenieursburo van Nunen B.V.
Adviseur installaties: Boink Project- & Energiemanagement B.V.