Bij Boink Project- & Energiemanagement bent u aan het juiste adres voor:
– Energielabels
– BENG berekeningen
– MPG berekeningen
– Maatwerkadvies
– Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Verduurzaming
Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. In 2030 wordt zelf energielabel A verplicht. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag het gebouw per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden.

Wilt u weten welk energielabel uw kantoor nu heeft? Doe dan de check op de website van EP-online.

In 4 stappen naar energielabel C (of beter)
1. Vraag een maatwerkadvies aan
Wij controleren het gebouw op een aantal kenmerken, signaleren verbetermogelijkheden en maken een kostenberekening. Ook kunnen wij de EML (Erkende Maatregellijsten) meenemen in het advies. Op de EML staan maatregelen waarmee u voldoet aan de energiebesparingsplicht van het activiteitenbesluit (wet milieubeheer).

2. Verken financiële regelingen
Mogelijk heeft u recht op subsidie. Bekijk hiervoor de subsidiewijzer van het RVO.

3. Voer de maatregelen uit
Voor de energiemaatregelen tijdig uit om op het juiste energielabel te komen. (Kunnen wij advies geven over bepaalde installaties en geschikte partijen? Of zit dit al in het adviesrapport?)

4. Laat een nieuw energielabel opstellen
Wij stellen een nieuw energielabel voor u op en zorgen dat deze geregistreerd staat.

Kwaliteit en betrouwbaarheid
Boink Project- & Energiemanagement is in bezit van de BRL 9500 certificering en we hebben sinds 2012 gediplomeerde adviseurs in dienst die energieprestatieberekeningen mogen opstellen. We vinden het belangrijk dat onze adviseurs en diensten van hoog niveau zijn en blijven. Daarom volgen zij regelmatig trainingen en workshops en zijn ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.