Een energielabel laat de energieprestatie van een gebouw zien, dus hoe energiezuinig een gebouw is. Ook maakt dit label duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De energielabelklasse wordt bepaald op basis van het primair fossiele energiegebruik, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar (kWh/m².jr). Hoe minder fossiele energie het gebouw gebruikt, hoe beter het energielabel. Hierbij is G het slechtste energielabel en A++++ het beste.

Utiliteitsbouw
Bij Boink Project- & Energiemanagement zijn we gecertificeerd met BRL9500-U certificaat om een energielabel voor u te opstellen voor utiliteitsbouw. Een energielabel is verplicht voor verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen met de volgende functies (dit kan één functie zijn, maar ook een combinatie van meerdere functies):

– Kantoor
– Onderwijs, zoals scholen en universiteiten
– Bijeenkomst, zoals cafés, restaurants, kinderopvang en vergadercentra
– Gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en verzorgingshuizen
– Logies, zoals hotels en pensions
– Sport, zoals sporthallen, stadions en zwembaden
– Winkels, zoals supermarkten, warenhuizen, showrooms en garages

Daarnaast is het verplicht om de energieprestatie-indicator (de labelklasse) van een geldig energielabel weer te geven wanneer een gebouw te koop of te huur wordt aangeboden door advertenties in commerciële media. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig.

Woningbouw
Naast energielabels voor utiliteitsbouw, kunnen wij ook een energielabel voor woningbouw verzorgen. Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is een geldig energielabel verplicht. Het energielabel voor woningen is een instrument dat inzicht geeft in de energieprestatie van de woning en verbetermogelijkheden voor isolatie en installaties. Dat geeft de woningeigenaar handelingsperspectief. Hiermee kan de woning verder worden verduurzaamd, energiekosten worden bespaard en het wooncomfort toenemen.

Offerte energielabel
Wilt u een offerte opvragen voor het opstellen van een energielabel? Mail dan uw contactgegevens en het adres van het pand naar bpem@bpem.nl of neem gerust contact op voor meer informatie.