Het World Skate Center (WSC) in ’s-Hertogenbosch, gevestigd op Tramkade, verhuisd tijdelijk van de Buitendijk naar de Kaaihallen totdat de herontwikkeling van de Bossche Stadsdelta start in augustus 2025. Het WSC en de Gemeente ’s-Hertogenbosch blijven met elkaar in gesprek over een definitieve plek voor het WSC.

De Tramkade is in ‘s-Hertogenbosch dé plek voor de Urban Scene. Een aantal partijen op de Tramkade zorgen ervoor dat juist hier veel gebeurt op het gebied van Urban. Het World Skate Center (WSC) is een van de actiefste partijen. Wethouder Huib Van Olden: “We willen voorkomen dat het WSC met al haar Urban activiteiten verdwijnt op de Tramkade. Of zelfs helemaal verdwijnt uit de stad. Daarom maken we de verhuizing naar de Kaaihallen mogelijk. Daarmee zorgen we ervoor dat er volop aanbod van Urban activiteiten blijft op de Tramkade. En kunnen bezoekers en sporters er blijven genieten van het skateboarden, Inline skaten, BMX’en, stuntsteppen, muziek en cultuur.”

Het WSC is onlangs verhuisd naar de Kaaihallen en zijn momenteel volop bezig met de verbouwing van het nieuwe onderkomen. BPEM is benaderd om een advies uit te brengen voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties ten behoeve van de luchtverversing en de koeling van de bestaande hallen.  

In deze uitvoering zijn de volgende partijen betrokken:
Opdrachtgever: Stichting Loos (WSC)
Architect: Buro Kade
Constructeur: FraSp bouwadvies constructies
Adviseur installaties: Boink Project & Energiemanagement