Oplevering The Bank

5-5-2021

Op 5 mei 2021 hebben wij een technische oplevering doorlopen van wederom een mooi project van Certitudo Development. Er dient nog het een en ander afgewerkt te worden zodat over enkele weken de bewoners erin kunnen. Het project betreft een transitie van een voormalig kantoorgebouw van ABN/AMRO naar 37 energiezuinige huurappartementen en -studio’s met een hoogwaardige afwerking.

Brink Renovent ventilatiesystemen en Ecodan lucht/water warmtepompen in combinatie met vloerverwarming zorgen voor een optimaal comfort.


Het  kantoorgebouw van ABNAMRO is al sinds de nieuwbouw in 1972 dienst als bank.
Behalve de balie en spreekkamers voor cliënten zoals die er nu nog zijn waren destijds ook betonnen kluisruimten aanwezig in de kelder. De kantoren bevonden zich op eerste tot en met de zevende verdieping, de volledige achtste verdieping was ingericht als machinekamer.

Het gebouw is sinds 2016 in bezit van Certitudo waarna een aantal studies hebben plaatsgevonden voor de verdere ontwikkeling. Vanaf januari 2020 is uiteindelijk gestart met de complete verbouwing van het bankgedeelte op de begane grond en eerste verdieping, de hogere verdiepingen worden verbouwd tot appartementen terwijl de kelder wordt ingericht als parkeergarage.

Boink Project- & Energiemanagement heeft vanaf de eerste voorontwerpen de technische en financiële begeleiding verzorgt van de complete werktuigkundige- en elektrotechnische installaties.
Zowel de bank als de appartementen wordt volledig gasloos uitgevoerd en voorzien van warmtepompen, de ventilatievoorzieningen voorzien van warmteterugwinning.
Oplevering bank: vierde kwartaal 2020
Oplevering appartementen: derde kwartaal 2021

In deze uitvoering zijn de volgende partijen betrokken:

Opdrachtgever: Certitudo Capital
Architect: Bedaux de Brouwer
Bouwkundig aannemer: Bouwgroep Moonen
Adviseur installaties: Boink Project- & Energiemanagement B.V.
W-installatie: Easy Controls Installatietechniek
E-installatie: Marechal Elektro B.V.
Bouwmanagement: Snoeren bouwmanagement
Warmtepomp: Alklima B.V.