15-10-2021

Feestelijke opening hoofdkantoor en distributiecentrum

Op vrijdag 15 oktober 2021 heeft de feestelijke opening van het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van MS Schippers in Hapert plaatsgevonden. Een prachtig project om bij betrokken te zijn geweest en we zijn trots op het resultaat wat we in samenwerking met vakkundige partijen hebben mogen realiseren.


15-7-2021

De oplevering van het nieuwbouwpand van MS Schippers nadert.

Boink Project- & Energiemanagement is trots te mogen vermelden dat de nodige stappen zijn gezet zodat er binnenkort opgeleverd kan worden en dat we hebben mogen bijdragen aan de realisatie van dit nieuwbouw kantoor met bedrijfshallen van MS Schippers te Hapert. BPEM heeft in dit traject het volledige elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatieadvies en begeleiding uitgevoerd.

Zowel het kantoor als de bedrijfshallen zijn volledig gasloos uitgevoerd. De verwarming en koeling geschiedt middels warmtepompen welke gekoppeld zitten aan een gesloten bron-systeem. Hierin wordt zowel actief als passief gekoeld om aan de wensen van de gebruikers te voldoen.

De elektrotechnische installatie, waaronder de verlichting, is volledig uitgevoerd in LED waarbij de lichtsturing als ‘’smart’’ in het gebouw is toegepast om te komen tot een optimaal verbruik en comfort.

We hebben ervoor gezorgd dat de gehele hemelwaterinstallatie wordt hergebruikt als buffer voor bluswater op het industrieterrein waarin de verzameling van het bluswater in de vijver is gepositioneerd onder het hoofdkantoor.

Het gebouw is zodanig flexibel ingericht dat alle verblijfsruimten flexibel kunnen worden gebruikt op basis van bezetting en functie.

Door de hoge mate van energiezuinigheid en toepassen van milieuvriendelijke materialen zoals 100% FSC-gekeurd hout, heeft het gebouw een hoog duurzaamheidslabel verkregen en heeft het een GPR-score van 8,5 en hoger.


Voortgang MS Schippers (Juni 2020)

MS Schippers is een bedrijf wat producten en oplossingen biedt  op gebied van hygiëne en verzorging van dieren in de veehouderij en zich internationaal ontwikkelt.

De inzet met de nieuwbouw op het KBP bedrijventerrein in Hapert heeft als doel om haar afzet markt in de nabije toekomst te vergroten voornamelijk op de Europese markt.

De nieuwbouw bestaat uit ruim 31.000 m2 industriehallen waarin transport, assemblage en ontwikkeling van nieuwe producten als voorziening in de veehouderij centraal staat. Het hoofdkantoor a 11.000m2 is opgezet met de visie van de familie Schippers waarin zij haar internationale bedrijfsvoering voor de toekomst verder kan ondersteunen.  Mede door de recente ontwikkelingen is het vanuit de visie van MS Schippers een noodzaak om binnen deze nieuwe huisvesting  “corona-proof” te kunnen werken en ontwikkelen. De nieuwbouw wordt volledig “gasloos”  gebouwd en voldoet aan de huidige Energiezuinige gebouw-eisen vooruitlopend op 2021 (BENG-gebouwen). Het gebouw voldoet aan alle duurzaamheidseisen welke gebruikt worden om een hoogste score te behalen binnen Milieu en Energie.

In deze uitvoering zijn de volgende partijen betrokken :

Opdrachtgever: MS Schippers B.V.

Bouwmanagement/directievoering: Wil Coppens bouwmanagement B.V.

Hoofdaannemer: Willy Naessens B.V.

Werktuigkundig Installateur: Installatiebedrijf Schoormans B.V.

Elektrotechnisch Installateur: Verheggen Elektro B.V.

Sprinkler installateur: Altebra Sprinklertechniek B.V.

CO-blusgas-installaties : ANSUL B.V.