Eind 2019 zijn we gestart met de renovatie van het Kindercampus aan de Pastoriestraat in Tilburg. Het gebouw is opgebouwd uit diverse bouwdelen uit verschillende bouwjaren die eerst volledig gestript werden voor een grondige renovatie. Die renovatie geeft het gebouw niet alleen een kwaliteitsimpuls, het voldoet daarna ook aan de eisen van het huidige bouwbesluit. Daarnaast wordt de huidige gasaansluiting afgekoppeld en wordt de nieuwe installatie volledig elektrisch en voldoet het daarmee aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Tilburg.

De Kindercampus is grotendeels binnen de huidige contouren van het bestaande gebouw gebleven. Er zijn wat kleine bouwkundige ingrepen gedaan aan de hoofdentree en er is een teamkamer op de verdieping toegevoegd. De gevel is aan de buitenzijde volledig na geïsoleerd en voorzien van een buitengevelstuc aan de bovenzijde van het gebouw en de plint van het gebouw is voorzien van steenstrips. Alle buitenkozijnen zijn vervangen door nieuwe aluminium kozijnen met HR++ beglazing. Daarnaast zijn de dakbedekkingen en dakpannen vervangen.

De installaties van het gebouw zijn compleet vervangen. Er is een nieuwe all-electric installatie met luchtwarmtepompen, met een combinatie van VRF-units en vloerverwarming. Bovendien is er een volledig nieuwe centrale luchtbehandelingsinstallatie aangebracht die de school van een gezond binnenklimaat voorziet. Ook de elektrische installatie zijn volledig vernieuwd en er zijn LED-armaturen toegepast die daglichtafhankelijk geschakeld zijn. Ook zijn er PV-panelen geplaatst die zorgen voor duurzame opwekking van stroom.

Binnen alle deuren en interieuronderdelen vervangen en alle wanden opnieuw afgewerkt, alle vloerafwerking en tegelwerk vervangen en alles is opnieuw geschilderd.

BPEM heeft tijdens het volledige traject een begeleidende rol gespeeld. We zijn in zowel de ontwerp, realisatie en nazorg fase een actief onderdeel geweest van het uitvoerende team. Gedurende het traject zijn door ons de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties begeleidt en uiteindelijk gecontroleerd voor oplevering en nazorg.

In oktober 2021 is het gebouw opgeleverd.

In deze uitvoering zijn de volgende partijen betrokken:
Opdrachtgever: Xpect Primair & SB Kinderopvang
Aannemer: Aartsbouw
Architect: Raffaan NXT
Adviseur installaties: Boink Project & Energiemanagement
Elektrotechnische installaties: Van Hees Elektrotechniek & ICT
Werktuigbouwkundige installaties: Bevers Installatietechniek BV