De nieuwbouw van het Integraal Kindcentrum Sint Bavo te Rijsbergen is een initiatief van de Gemeente Rijsbergen en biedt onderdak aan de Sint Bavoschool en kinderopvang Bambino. Bij oplevering heeft het kindcentrum een nieuwe naam gekregen en heet nu De Plaetse. De school vormt samen met de kerk, het aangrenzende marktplein en het ingeklemde verhoogde plein met het oorlogsmonument en de aangrenzende pastorie een traditioneel ensemble van publieke gebouwen in het hart van het dorp. Het gebouw heeft een zeer energiezuinig installatieconcept dat een ca. 30% lager is dan het wettelijk vereiste. Op
het dak ligt een fors aantal PV panelen en wordt er verwarmt met behulp van warmtepompen in combinatie met bodemcollectoren.

BPEM heeft tijdens het volledige traject een begeleidende rol gespeeld voor IKC De Plaetse. We zijn in zowel de ontwerp, realisatie en nazorg fase een actief onderdeel geweest van het uitvoerende team. Daarbij zijn door
ons de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties gemaakt en uiteindelijk gecontroleerd voor oplevering en nazorg.

Op basis van de DUURZAAMHEIDSAMBITIES van de Gemeente Zundert heeft er in de ontwerpfase een verbetering plaatsgevonden van het basis ontwerp. Uitwerking hiervan is verwerkt door BPEM in een GPR-score. BPEM heeft ook op gebied van Milieu getoetst inzake toegepaste materialen.