Ergon bouwt aan een nieuw pand in Veldhoven om de Wasserij in te huisvesten. De ambitie en doelstelling die Ergon neerlegt, is een verdubbeling van de was-capaciteit en efficiëntie ten opzichte van de huidige wasserij.

Boink Project- & Energiemanagement is gevraagd om het installatieadvies en de begeleiding te verzorgen voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties voor het gebouw en de productie installaties. Het gebouw wordt volledig gasloos verwarmd en geventileerd. De warmte opwekking t.b.v. de productie is nagenoeg gasloos. Daarnaast wordt het gekoelde water van het proces hergebruikt voor de koeling van het pand.

De bouwvoorbereiding en uitvoering van het nieuwe pand zijn in September 2022 gestart en wordt geheel volgens moderne en duurzame normen uitgevoerd. Tijdens het was proces wordt er bij Ergon geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen om het water op te warmen, wat een revolutionaire stap is voor de wasserijindustrie. Het bedrijf maakt gebruik van slimme technologie en logistiek om ervoor te zorgen dat alle medewerkers op het juiste moment het juiste wasgoed ontvangen, wat leidt tot gegarandeerd schone, volledige en tijdige levering van wasgoed aan klanten. Kortom, Ergon Wasserij is helemaal klaar voor de toekomst!


In deze uitvoering zijn de volgende partijen betrokken:

Opdrachtgever: Ergon
Aannemer:  Bouwonderneming Goevaers & Znn. B.V.
Architect: Van Boven Architecten
Constructeur: Adviesbureau Tielemans
Adviseur installaties: Boink Project & Energiemanagement
Elektrotechnische installaties: Verheggen elektrotechniek
Werktuigbouwkundige installaties: Wijnen installaties
Productie installaties: WSP Systems B.V. & TBR Solutions