12-9-2023

Oplevering Ergon

De toekomst van de wasserijindustrie heeft een nieuwe standaard bereikt met de officiële oplevering van het gloednieuwe pand van Ergon Wasserij in Veldhoven. Het bedrijf heeft met deze mijlpaal zijn ambitie en doelstelling om de was-capaciteit en efficiëntie te verdubbelen ten opzichte van de huidige wasserij, met glans bereikt.

Een revolutie in duurzaamheid
Het nieuwe pand van Ergon Wasserij is niet alleen een blijk van groei en vooruitgang, maar het markeert ook een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en milieubewustzijn in de wasserijindustrie. In lijn met hun visie op duurzaamheid, wordt het volledige gebouw gasloos verwarmd en geventileerd. Bovendien is de warmte-opwekking voor de productie ook helemaal gasloos. Het bedrijf neemt het gebruik van fossiele brandstoffen volledig uit het was proces, wat een uitzonderlijke prestatie is in de branche.

Hergebruik van warmte-energie
Een opmerkelijke duurzame innovatie in de nieuwe Ergon Wasserij is het slimme gebruik van warmte-energie die tijdens het was proces wordt gegenereerd. Tijdens het wassen ontstaat warmte die normaal gesproken verloren zou gaan, maar bij Ergon wordt deze warmte nu op een slimme manier hergebruikt. Deze restwarmte wordt omgezet in een koelingssysteem dat het pand op een milieuvriendelijke manier koelt. Dit betekent niet alleen dat de wasserij efficiënter en kostenbesparend werkt, maar ook dat de ecologische voetafdruk wordt verkleind. Het is een prachtig voorbeeld van hoe duurzame technologieën kunnen worden geïntegreerd om zowel operationele efficiëntie als milieubewustzijn te bevorderen.

Duurzame samenwerking
Bij Boink Project- & Energiemanagement hebben we de afgelopen jaren nauw samengewerkt met Ergon om ervoor te zorgen dat hun nieuwe wasserij niet alleen vooruitstrevend is, maar ook voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen!

Met trots kijken we terug op onze bijdrage aan dit baanbrekende project. “Het is inspirerend om met een bedrijf als Ergon samen te werken, dat de ambitie heeft om voorop te lopen in duurzaamheid,” zei Johan van Leeuwen, projectmanager en adviseur bij Boink. “We zijn verheugd dat we hebben kunnen bijdragen aan het verwezenlijken van hun visie.”


5-4-2023

Ergon bouwt aan een nieuw pand in Veldhoven om de Wasserij in te huisvesten. De ambitie en doelstelling die Ergon neerlegt, is een verdubbeling van de was-capaciteit en efficiëntie ten opzichte van de huidige wasserij.

Boink Project- & Energiemanagement is gevraagd om het installatieadvies en de begeleiding te verzorgen voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties voor het gebouw en de productie installaties. Het gebouw wordt volledig gasloos verwarmd en geventileerd. De warmte opwekking t.b.v. de productie is nagenoeg gasloos. Daarnaast wordt het gekoelde water van het proces hergebruikt voor de koeling van het pand.

De bouwvoorbereiding en uitvoering van het nieuwe pand zijn in September 2022 gestart en wordt geheel volgens moderne en duurzame normen uitgevoerd. Tijdens het was proces wordt er bij Ergon geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen om het water op te warmen, wat een revolutionaire stap is voor de wasserijindustrie. Het bedrijf maakt gebruik van slimme technologie en logistiek om ervoor te zorgen dat alle medewerkers op het juiste moment het juiste wasgoed ontvangen, wat leidt tot gegarandeerd schone, volledige en tijdige levering van wasgoed aan klanten. Kortom, Ergon Wasserij is helemaal klaar voor de toekomst!


In deze uitvoering zijn de volgende partijen betrokken:

Opdrachtgever: Ergon
Aannemer:  Projectontwikkelaar GEVA
Architect: Van Boven Architecten
Constructeur: Adviesbureau Tielemans
Adviseur installaties: Boink Project & Energiemanagement
Elektrotechnische installaties: Verheggen elektrotechniek
Werktuigbouwkundige installaties: Wijnen installaties
Productie installaties: WSP Systems B.V. & TBR Solutions