In juli 2020 hebben we een mooi project opgeleverd van een verbouwing van Basisschool De Elzen in het centrum van Tilburg. Een schoolgebouw uit 1920 voorzien van een hoogwaardige zolderverdieping dat plaats bied aan 4 groepsruimten, open leerruimte en een bibliotheek en diverse nevenruimten.

Gerealiseerd in opdracht van Xpect Primair, geleid door Bornadvies, ontwerp van Karin Hendriks, Bouwbedrijf Vermeulen, Kropman, TES Installatietechniek en natuurlijk de school zelf. We zijn er trots op om hier als installatieadviseur aan verbonden te zijn.

BPEM heeft tijdens het volledige traject een begeleidende rol gespeeld voor BS de Elzen. We zijn in zowel de ontwerp, realisatie en nazorg fase een actief onderdeel geweest van het uitvoerende team. Gedurende het traject zijn door ons de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties begeleidt en uiteindelijk gecontroleerd voor oplevering en nazorg. Daarbij hebben we de koeling verzorgd voor de bestaande eerste verdieping.

Een gasloze klimaat oplossing met koeling en optimale ventilatie volgens nieuwbouw richtlijnen. Niet eenvoudig maar wel mogelijk met goede bouwpartners.

In deze uitvoering zijn de volgende partijen betrokken:

Opdrachtgever: Xpect Primair
Projectmanagement: Bornadvies
Architect: Karin Hendriks Architectuur
Bouwkundig aannemer: Bouwbedrijf Vermeulen
Installateur E: TES Installatietechniek BV
Installateur W: Kropman
Adviseur installaties: Boink Project- & Energiemanagement
Interieurarchitect: Vorm en zo